Откриват 15-тото юбилейно издание на София Филм Фест във Варна

Варна Лайф

01-03-2024, 15:07

Снимка:

София Филм Фест

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Публиката ще види специална селекция от над 20 филма от 22-ри до 30-ти март, музикална програма и още много интересни събития.

Откриват 15-тото юбилейно издание на София Филм Фест във Варна със специална селекция от над 20 филма от 22-ри до 30-ти март, музикална програма и още много интересни събития. 

В програмата на тазгодишното издание влизат филми удостоени с награди “Златна палма, номинации за “ОСКАР” и “Златен глобус”, селекция творби на LUX 2024 и още много от най-доброто световно кино! 

Пълната програма на 15-тото юбилейно издание на София Филм Фест във Варна е вече онлайн, а БИЛЕТИТЕ са вече в продажба на касата на ФКЦ-Варна и онлайн на сайта на ФКЦ.

„Клопка“ на Надежда Косева открива София Филм Фест във Варна на 22-ри март от 19:00 ч. в зала 1 на Фестивален и конгресен център – Варна, а каква ще бъде традиционната музикална изненада по случай старта на фестивала организаторите засега запазват в тайна.

Филмът “Клопка” е копродукция на България и Германия и жъне успех още със своята световната премиера в Сао Пауло. Представен в програмата на София Мийтингс и избран в пазарите за постпродукция на Сан Себастиан и Сараево. Той е и една от двете български кино продукции, които участват в Международната конкурсна програма на София Филм Фест и е претендент за голямата награда „София – град на киното“. 

В програмата можете да гледате също “Паднали листа” на Аки Каурисмаки, едно от най-затрогващите заглавия в Кан. Филмът е считан от критиката за най-добрият му филм за последните двайсет години.

„Прекрасни дни“ на Вим Вендерс ще ни прикове към големия екран с мъдростта и надеждата, струящи от новия му филм, а чувственият прочит на легендарната София Копола за живота с Елвис Пресли в „Присила“, адаптация от мемоарите на Присила Пресли ше ни остави без дъх. 

15-тото издание на София Филм Фест във Варна ще представи още “Шошана” на Майкъл Уинтърботъм, “Старият дъб” на Кен Лоуч, “Балканска черна кутия” на Цветан Драгнев за живота на артиста и музикант Котарашки, “Под знака на голямата мечка” на Филип Гарел и още много вълнуващи заглавия! 

Очертава се едно наистина силно издание на фестивала тази година!