Нов зам.-кмет влиза в екипа на Благомир Коцев

Мисия Варна

01-03-2024, 15:15

Снимка:

live.varna.bg

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Инж. Пламен Китипов е с ресор „Инженерна инфраструктура и благоустрояване“.

Нов заместник-кмет влиза в екипа на Благомир Коцев. Това е инж. Пламен Китипов, който е с ресор „Инженерна инфраструктура и благоустрояване“.

Китипов е строителен инженер, специалист във ВиК сектора. Той ръководи бизнес в инвестиционното проектиране със многобройни завършени проекти, включително като подизпълнител на най-големите проектантски, надзорни, строителни и инвестиционни компании у нас. Опитът му е над 30 годишен. Бил е експерт в общинската и областната администрация.

Инж. Китипов е шестият заместник-кмет, който е назначен в Община Варна. Останалите са  Павел Попов с ресори образование, култура и спорт, Диан Иванов с ресори правна дейност, контрол и общинска собственост, Христо Рафаилов с ресор финанси и бюджет, Илия Коев - отговаря за обществения ред и сигурността, а Снежана Апостолова за туризма и социалните дейности и здравеопазването.

Припомняме, че до 5 март е срокът за кандидатстване за позицията директор на дирекция „Инженерна инфраструктура и благоустрояване“. Кандидатите за заемане на длъжността трябва да отговарят на следните изисквания: висше образование – степен магистър, професионална област - технически науки, минимум 4 години опит или придобит ранг III младши. Конкурсът за тази позиция ще се проведе чрез защита на концепция за стратегическо управление на тема: „Стратегия за развитие и експлоатация на мрежите и съоръженията на техническата инфраструктура и благоустрояване на територията на община Варна“ и интервю.