Възрастни хора от Дом „Гергана“ отбелязаха Баба Марта

Животът

01-03-2024, 21:06

Снимка:

live.varna.bg

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Техен гост беше кметът на Варна Благомир Коцев и неговите заместници Павел Попов и Снежана Апостолова.

Кметът на Варна Благомир Коцев отбеляза празника Баба Марта с възрастни хора от Дом „Гергана“. Заедно с него бяха и заместник-кметът по социални дейности и здравеопазването Снежана Апостолова и заместник-кметът по културата, образованието и спорта Павел Попов. 

Ръководството на общината беше посрещнато с мартеници, погача и кратка програма. Възрастните хора и служителите имаха възможност лично да разговарят с кмета и споделят моменти и преживявания от живота си в дома и преди това. 

В дома за стари хора „Гергана“ са настанени общо 98 души в пенсионна възраст, като 35 от тях са с различни физически увреждания. 
Част от услугите на дома включват организиране и посещение на културни мероприятия,  театрални постановки, концерти, опери и кино. Гости от различни организации, училища и самодейни формации също изнасят програма на територията на комплекса. Има възможности за развитие на трудотерапевтични дейности, като цветарство, градинарство, готварство, приложни изкуства и апликиране, разказа директорът на дома Валентин Пранджев.