До края на април ще приключат ремонтите, които затрудняват движението на градския транспорт във Варна

Мисия Варна

01-03-2024, 21:23

Снимка:

Градски транспорт - Варна

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

По думите му, някои от фирмите се бавят със сроковете. Община Варна няма да бъде толерантна към тях, категоричен бе кметът Благомир Коцев.

До края на месец април се очаква да приключат ремонтите, които възпрепятстват движението на градския транспорт във Варна. Това съобщи кметът Благомир Коцев. Ангажиментът е поет от фирмите, а целта е дейностите да приключат  преди началото на летния сезон.

Улиците са разкопани, особено в Цветния квартал, не отрече Коцев. "Правим всичко възможно да ускорим процеса и някои от улиците да бъдат завършени и по-рано", допълни той. 

По думите му, някои от фирмите се бавят със сроковете. Община Варна няма да бъде толерантна към тях, категоричен бе кметът. 

Във връзка с линиите, които все още са с променен маршрут заради уличните ремонти, кметът Благомир Коцев обясни, че Общината не може да позволи движение на коли на градския транспорт по улици, които не са въведени в експлоатация. 

Днес Благомир Коцев подписа споразумение за повишаване на възнагражденията на шофьорите и останалите служители в „Градски транспорт“ във Варна заедно с председателя на Общинския съвет Христо Димитров, заместник-кмета по финанси Христо Рафаилов, Анна Ковачева - председател на КНСБ, Павлина Николова – председател на синдикалната организация на КНСБ във фирмата. Вчера споразумението беше подписано и от Пламен Димитров - национален лидер на КНСБ.

"Това увеличение ще доведе до по-качествено обслужване на гражданите", коментира Благомир Коцев.

Подписаното споразумение предвижда от днес, 1 март, водачите да получат твърда сума от 370 лв. върху основната си заплата, а всички останали служители в дружеството – 230 лв. увеличение. Второто вдигане на заплатите ще бъде от 1 септември. То предвижда още 10% върху вече увеличените заплати за всички работещи в "Градски транспорт" ЕАД. Така от есента шофьорите ще получават по 2 050 лв. месечно, предвиждат условията на споразумението.