Биляна Раева: Собственик на част от Дупката иска да построи на този терен културно-търговски център

Животът

02-03-2024, 18:54

Снимка:

Фейсбук

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

На въпрос: "Дали Виктор Бузев" отново може да стане главен архитект?", тя отговори: "Той в момента е токсичен".

Частната фирма, която е собственик на 900 квадратни метра от Дупката в центъра на Варна, предлага на общината на този терен да бъде изграден културно-търговски център. Фирмата предлага още да построи сградата за собствена сметка, на принципа на публично-частното партньорство. Това съобщи в предаването „Позиция“ общинският съветник от ГЕРБ Биляна Раева. Писмото от частния собственик е изпратено до ПК "Собственост и стопанство" към Общинския съвет на 28 ноември миналата година. "В писмото е записано, че фирмата ще проектира и изгради за собствена сметка културно-търговски център на 4-5 етажа и ще предостави на община Варна собствеността на целия подземен етаж с археологията, който ще се използва за културно-представителни функции. Ще бъде предоставен и последния етаж за клубове на архитекти, художници и други дейци. Останалите етажи ще запазят търговското си предназначение и ще останат собственост на компанията. Тази фирма е "О2", допълни общинският съветник.

От община Варна са пропуснали да получат призовка за явяване по делото, свързано с ликвидацията на дружеството „Централен универсален магазин“, каза още Биляна Раева. Според нея, това е била причината докладната записка за тази ликвидация да влезе като извънредна точка на последната сесия на Общинския съвет. "Не се намира никой от администрацията да вземе тази призовка и да разбере за какво дело става дума. И на сесията излиза зам.-кметът Диан Иванов и казва, че бързо трябва да гласуваме доклада на ликвидатора, защото не се знае по това дело, за което ни търсят, дали няма да ни се отнемат някакви права върху имуществото".

"Общинската администрация си върши работата изключително непрофесионално", твърди Биляна Раева. На въпрос: "Дали Виктор Бузев" отново може да стане главен архитект?", тя отговори: "Той в момента е токсичен".