Безстопанствените животни бяха тема на разговор между граждани и зам.-кмета Илия Коев

Мисия Варна

02-03-2024, 19:20

Снимка:

live.varna.bg

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Припомняме, че Илия Коев и кметът Благомир Коцев лично се заеха с решаването на най-наболелите проблеми в общинския приют

Ще работим в посока изграждането на по-добра комуникация между служителите в Общинския приют за безстопанствени кучета и доброволците. Това заяви заместник-кметът по сигурността и обществения ред Илия Коев по време на първия си приемен ден. Той се срещна с гражданин, който e треньор на кучета. Човекът сподели, че наблюдава положителна промяна в условията и работата на приюта в с. Каменар през последните седмици.

Припомняме, че Илия Коев и кметът Благомир Коцев лично се заеха с решаването на най-наболелите проблеми в общинския приют. Работи се и по идеята за построяването на нов център за безстопанствени животни със съвременен облик. Дотогава съществуващият приют ще бъде поддържан в изряден вид и затова са заложени средства в проектобюджета за 2024 г., заяви Коев.   

Заместник-кметът се срещна и със ст. инспектор Върбан Петков – огнеборецът, който през 2022 г. успя да спре горящия влак край гара Каспичан като така спаси пътниците в композицията. С него обсъдиха възможностите за финансиране на допълнителни брой командировани пожарникари в курортите край Варна за предстоящия туристически сезон. По думите на Петков комплексите имат нужда от подсилени съвместни екипи на пожарната и спешната медицинска помощ.

Илия Коев беше запознат и с проблемите на живущите в затворен комплекс на ул. „Д-р Любен Попов“ във Варна. Те поискаха улицата да бъде включена в регулярния обход на специализираната платформа тип „паяк“, защото въпреки десетките им сигнали и срещи с представители на КАТ – Пътна полиция, Общинска полиция, улицата е често запушена от нерегламентирано паркирани автомобили.

По молба на граждани Коев ще провери и сигнал за редовно нарушаване на обществения ред от младежи, които нощно време влизат в двора на 4 ЕГ „Фредерик Жолио-Кюри“. Заместник-кметът посочи, че ще бъде направена проверка.