Фрапорт: Никога не е имало опити за прехвърляне на трафик от Летище Бургас към Летище Варна

Туризъм

02-03-2024, 19:53

Снимка:

Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт" AD

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

От дружеството припомнят аналогична ситуация от зимата на 2011-2012 г., когато е била направена пълна рехабилитация на пистата на Летище Варна.

Никога не е имало опит за прехвърляне на трафика от Бургас към Варна. Публичните спекулации за лимитирането на Летище Бургас само до карго трафик са абсолютно неоснователни и вредни за развитието на туризма.

Това посочват от „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД, концесионер на двете морски летища.

От компанията оператор посочват още, че временното затваряне на летище Бургас за ремонт ще бъде за възможно най-кратък срок и няма да бъде през активния летен сезон. Избягването на въздействието върху трафика и туризма ще бъде основен приоритет, по време на рехабилитацията на пистата и всички други ремонтни дейности.

"Фрапорт" припомня аналогична ситуация от зимата на 2011-2012 г., когато е била направена пълна рехабилитация на пистата на Летище Варна, която е довела до затваряне на полетите за близо половин година, през които трафикът е бил насочен към Летище Бургас.

От "Фрапорт" са категорични, че авиокомпаниите сами решават на база търговски съображения дали да разкриват или закриват нови маршрути или да увеличават или намаляват трафика.

Летищният оператор дава данни, че през 2023 г. Летище Бургас е обслужило повече пътници от Летище Варна – както през почти всички години от 2006 г. насам – като такива са прогнозите и за 2024 г.