Днес е 61-та щафетна Обиколка на Радио Варна

Спорт

03-03-2024, 09:35

Снимка:

Радио Варна

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

За всички призьори са осигурени медали и купи. Награди ще получат най-малкият и най-възрастният участник в състезанието по лека атлетика.

През тази година Радио Варна организира своята 61-ва щафетна обиколка, а интересът към проявата е голям, съобщиха от медията. Традиционно състезанието ще се проведе на националния празник Трети март, като откриването ще е пред сградата на Радио Варна по обяд. Веднага след това ще бъде даден стартът на щафетната лекоатлетическа обиколка.

Отборите са от петима души в различни възрастови групи. Миналата година в рамките на 60-та юбилейна обиколка за първи път беше включена надпревара по спортно катерене. Имаше и състезание за хора с увреждания и канго джъмп.

Тази година отново ще има подобни дисциплини. Бягането и колоезденето по традиция се провеждат в Морската градина. Надпреварата по плуване ще бъде на комплекс „Приморски“, а спортното катерене ще е в зала „Владислав“ и стартира час по-рано.

За всички призьори са осигурени медали и купи. Награди ще получат най-малкият и най-възрастният участник в състезанието по лека атлетика.

Миналата година в юбилейното 60-то издание участваха повече от 600 души от 51 отбора.

Началото на инициативата е поставено през далечната вече 1962 година, като само една година не е имало надпревара.