Над 600 участници се включиха в 61-вото издание на щафетната обиколка на Радио Варна

Спорт

03-03-2024, 17:10

Снимка:

live.varna.bg

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

В надпреварата по плуване участваха повече от 70 състезатели, но в тази дисциплина класиране няма.

Над 600 участници се включиха в 61-вото издание на щафетната обиколка на Радио Варна, участваха повече от 350 състезатели.

Кметът на Варна Благомир Коцев даде старт на 61-вата щафетна обиколка на Радио Варна. Събитието се организира ежегодно по повод националния празник - 3 март.

Много се радвам, че съм тук, за да отбележа по този начин националния празник. Нека така спазваме традициите за години напред, каза Благомир Коцев и поздрави организаторите, участниците и гостите на събитието.

Надпреварата бе открита от директора на Радио Варна Наталия Чешмеджиева. Тя благодари за присъствието на всички, които винаги подкрепят спортната проява на Радио Варна и припомни колко много хора през годините са въвлечени и са градили идеята.

Директорът отправи благодарности и към спортния журналист Румен Генов, когото определи като сърцето на спортния празник на Радиото.

Румен Генов в началото припомни историята на традицията и регламента. Генов подчерта, че Щафетната обиколка, след включването на спортното катерене, плуването и колоезденето, вече се е превърнала в своеобразен четирибой. Генов, от своя страна, благодари на ръководството на Радио Варна, на Община Варна, за приноса за организиране на проявата и приветства официалните гости.

Изключително вълнение е за мен да застана тук пред вас на Националния празник - 3 март, денят, който олицетворя от една страна свободата, а от друга - духа. Дългите години -146, през които свеждаме глави пред подвига, но и гордо вдигаме чела, защото продължаваме да живеем в свободна България. Свобода, която изисква да я носим в сърцата си и да предавам на децата си и вярвам, виждайки толкова много хора, че това ще пребъде, , каза областният управител на Област Варна Андрияна Андреева в приветственото си слово.

Учениците от Първа езикова гимназия спечелиха бягането при момичетата във възрастова група (5-8 клас), а при момчетата представителите на МГ „Петър Берон“, съобщава Радио Варна.

В по-горната възраст (9 -10 клас) злато за отборите на Първа езикова гимназия. При участниците 11-12 клас шампиони при юношите са Математическа гимназия, а при девойките Четвърта езикова гимназия.

Отборите на „Супер спорт“ взеха титлите в двата пола.

При студентите злато за отборите на Технически университет-Варна. В надпреварата при работническите колективи на първо място е отбор „Шишарките“ при мъжете и „Мандра“ при жените. Сред военнослужещите купата спечелиха представителите на поделение 38 920.

Златните медали при ветераните и при мъжете и жените спечелиха представителите на отбор „Атлетик 2000“. Най-възрастният участник е Виолета Ганчева, родена 1947 г.

В надпреварата по плуване участваха повече от 70 състезатели, но в тази дисциплина класиране няма. Всички участници получават медали и грамоти.

В колоездачната щафетна обиколка при момичета младша първо място за Моника Михова от СК „Траяна“, а при момичетата старша за златото се пребори Ирина Бикова /Несебър/. В младшата възраст при момчетата шампион стана Сава Мищенко от „Черноморец“-Бургас, а в старшата възраст титлата взе Кристиан Колев /СК „Палашев“/. Победителите получиха и специални екипи за лидери в своите възрастови групи.

Резултати от щафетното състезание по спортно катерене за купа „Радио Варна“.

Категория над 18 години

Първо място Стан Калов и Валери Калудов

Второ място Десислава Стоянова и Иван Зайков

Трето място Оксана Стрезова и Лора Стоянова

Категория 14-18годишни:

Първо място Теодор Паскалев и Дамян Чакъров

Второ място Ралина Георгиева и Адриана Михалева(отсъстваха бяха вече при радиото)

Трето място Ема Богоева и Андреа Петкова

Категория до 14 години

Първо място Боян Белчев и Михаил Рафаилов

Второ място Ралица Белчева и Георги Динев

Трето място Мишел Стоянова и Дея Иванова