С 398 700 лева Община Суворово ще се рекламира в прибалтийските републики

Туризъм

04-03-2024, 10:36

Снимка:

Община Суворово

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

На територията на общината има археологически разкопки на праисторическо селище, няколко атрактивни язовира, изградени са и почивни бази, където могат да отсядат гостите.

Суворово ще рекламира в прибалтийските републики своите възможности за туристически преживявания, като проектът е на стойност 398 700 лева, съобщи за БТА кметът на общината Данаил Йорданов. Той уточни, че средствата са осигурени по програмата за Черноморските общини на Министерството на туризма. 

На територията на общината има археологически разкопки на праисторическо селище, няколко атрактивни язовира, изградени са и почивни бази, където могат да отсядат гостите. Йорданов припомни, че в техния район е и село Николаевка – родното място на Петър Дънов. Общината е домакин на ежегоден национален фолклорен фестивал „Като жива вода“. В града се намира и една от най-старите действащи джамии в страната.

Удобство за туристите е фактът, че градът е близо до Варна, коментира още кметът. Освен това има и много интересни исторически и природни забележителности в съседните общини - Девня, Аксаково, Ветрино.