Бъдещи военни лекари са сред най-добрите студенти на България

Животът

04-03-2024, 12:41

Снимка:

ВВМУ "Никола Й. Вапцаров"

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Националното представителство на студентските съвети отличи на официална церемония най-успешните и активни студенти на България.

Трима бъдещи военни лекари се наредиха сред най-добрите студенти на България. Те бяха отличени с национален приз "Студент на годината" в различни категории.
 
Офицерски кандидат Мелани Пиргова спечели 3-то място в направление „Здравеопазване“. Старшина I степен Павлина Георгиева се класира на 2-ро място в категория „Военно дело“. Старшина II степен Тодор Тачев – 3-то в категория „Сигурност и отбрана“, подкатегория ,,Военно дело”. 
И тримата получиха предметна награда, плакет ,,Св Георги” от министъра на отбраната.
 
Сияна Янева спечели 3-то място в категория " Студент - доброволец".
 
Националното представителство на студентските съвети (НПСС) отличи на официална церемония най-успешните и активни студенти на България в 17-ото издание на Националния приз "Студент на годината".
 
Събитието е под патронажа на акад. Николай Денков - министър-председател на България, и се проведе в аула "Максима" на Университета за национално и световно стопанство (УНСС).
 
Премиерът поздрави всички присъстващи с празника 1 март и отбеляза, че той добре е съчетан с връчването на Националния приз "Студент на годината - 2023".
 
"За да бъдеш студент, който ще успее в живота, не е важно да си вземеш изпитите само с петици и шестици, а и да участваш в различни дейности, каза премиерът. Той отбеляза също, че половината от Министерския съвет е тук, защото от правителството искат да покажат уважение към студентите и Националното представителство на студентските съвети."