Представят България като привлекателна дестинация за целегодишен здравен туризъм

Туризъм

05-03-2024, 09:36

Снимка:

pixabay

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Пазар Германия е ключов за българския здравен туризъм, защото повече от 20 милиона души годишно използват възможностите за извънболнична профилактика в страната и чужбина, осигурена им от здравноосигурителните им застраховки.

Българският съюз по балнеология и спа туризъм обяви, че ще представи днес в Берлин официално страната като дестинация за целогодишен здравен туризъм и възможностите за профилактика и рехабилитация, средствата за които да бъдат възстановявани от германските здравни каси. Събитието е под патронажа на Министерство на туризма на България и ще се състои по време на най-голямото международно туристическо изложение в света – ITB Berlin.

Пазар Германия е ключов за българския здравен туризъм, защото повече от 20 милиона души годишно използват възможностите за извънболнична профилактика в страната и чужбина, осигурена им от здравноосигурителните им застраховки, посочват от Съюза. През 2019-а година Германската асоциация на здравноосигурителните каси включи България в списъка с държави, в които признава и възстановява разходите за тези услуги. Събитието днес в Берлин е част от програмата и последователната политика на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм за позициониране и ребрандиране на страната ни на пазар Германия като дестинация за целогодишен качествен здравен туризъм, посочват от Съюза.

За участие в него в Берлин пристигат председателят на Съюза, главният секретар, членове на Управителния съвет, кметове на общини и инвеститорите на най-големите български Медикъл/СПА и СПА обекти, предоставящи висококачествена целогодишна здравна туристическа услуга.