Ето какво пише в проекта за споразумение между ГЕРБ и ПП-ДБ (ДОКУМЕНТ)

Новините

05-03-2024, 14:07

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Или правим нещо истинско, както жените обичат да казват - брак, или повече - не става така, заяви Борисов.

От ГЕРБ-СДС разпространиха Споразумението за съвместно управление в рамките на мандата на 49-ото Народно събрание между ГЕРБ-СДС и „Продължаваме Промяната – Демократична България”, както и „Механизъм за вземане на решения”.

В документа се предвижда, че след ротацията Мария Габриел ще бъде министър-председател и външен министър, а акад. Николай Денков ще е вицепремиер и образователен министър. Запазва се структурата на Министерския съвет с един вицепремиер и броя на министерствата.

След следващата ротация през декември тя вече ще бъде на 15, а не на 9 месеца. И тогава ГЕРБ си запазва МВнР, а ПП-ДБ - просветата. Предвидено е, когато една партия е сложила свой човек за министър, другата да посочи заместниците му.

"Повече такива - за 9 месеца, за 6 месеца...а да видим, а да се пробваме - пробвахме се 9 месеца. Или правим нещо истинско, както жените обичат да казват - брак, или повече - не става така", заяви Борисов, цитиран от БНТ.

Споразумение за съвместно управление: ТУК

Механизъм за вземане на решения: ТУК

Документите ще бъдат изпратени на ПП-ДБ и се очаква още утре да започнат преговори между работните групи. От страна на ГЕРБ тя ще се състои от Мария Габриел, Теменужка Петкова, Деница Сачева и Рая Назарян, обяви Бойко Борисов. По-рано той постави краен срок за взимане на решение до 8 март.