Емил Милев: Необходима е спешна регистрация на лодкостоянките по Северното Черноморие

Новините

05-03-2024, 14:58

Снимка:

БНТ

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Председателят на „Черноморски изгрев“ допълни, че има подготвени проекти за подобряване на лодкостоянките във Варна, но общината не ги реализира.

Необходимо е спешно да се направи регистрация на обектите, на които пристават рибари, каза днес пред БТА във Варна председателят на сдружение „Черноморски изгрев“ Емил Милев. Повод за позицията му бе заповедта на „Морска администрация“ за спиране на достъпа до 34 от този тип съоръжения по Северното Черноморие, защото са опасни за хората и околната среда.

Милев припомни, че този проблем е от десетилетия, а през миналата година, за да търси разрешаването му бе сформирана работна група към областния управител на Варна, но тя не се задейства реално.

От заповедта на „Морска администрация“ са засегнати много рибари, каза още Милев. Според него е наложително да се търси решение, като на първо време, докато бъдат регистрирани, съоръженията могат да бъдат отдавани под наем на ползвателите.

Председателят на „Черноморски изгрев“ допълни, че има подготвени проекти за подобряване на лодкостоянките във Варна, но общината не ги реализира. По думите му рибарите настояват да започне работа по реализацията им, тъй като финансирането може да бъде осигурено от европейските фондове.

Милев съобщи още, че рибарите ще искат от кмета Благомир Коцев да бъде освободен от длъжност началникът на общинския отдел „Рибарски пристанища“ Лъчезар Братоев.