Зам.-кметът по туризма представя Варна на най-мащабното туристическо изложение в Европа

Туризъм

06-03-2024, 17:58

Снимка:

live.varna.bg

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Общината рекламира морската столица като целогодишна дестинация, с богата природа и забележителности.

Заместник-кметът по туризма представя Варна на най-голямото туристическо изложение в Европа - ITB Берлин. Форумът се провежда в периода 5-7 март в германската столица и е ключово събитие за глобалната туристическа индустрия. Всяка година ITB Берлин привлича гости и изложители от различни държави, експерти, потребители, фирми и представители на бизнеса.

Община Варна рекламира туризма и възможностите за отдих и почивка на официалния щанд на България, който тази година заема централно място сред изложителите и е разположен на 500 кв. метра. Други 8 български общини и 35 туристически фирми също представят страната ни на изложението в Берлин. 

Българският щанд привлича посетителите с модерни акценти върху уникалните ни туристически и културно-исторически дестинации. Община Варна рекламира морската столица като целогодишна дестинация, с богата природа и забележителности. 

Представяме отличните възможности за отдих, туризъм и развлечения, мекия черноморски климат, лечебните извори и културното-историческото богатство, коментира заместник-кметът Снежана Апостолова. Тя ще вземе участие и в тържествения прием, даден от българския посланик Григор Порожанов по случай националния празник на България. 

ITB Берлин се провежда всяка година от 1966 г. на 160 000 кв. м. изложбена площ. Миналата година форумът е регистрирал 90 127 посетители от над 180 държави.