174 коли са иззети от пияни и дрогирани във Варна и региона от август насам

Крими

06-03-2024, 18:42

Снимка:

Varnautre.bg

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Автомобилите са много, а площите на МВР не стигат, сключен е договор за наем за терен, който да се използва за тази цел.

174 автомобила са били иззети от полицията във Варна и региона от пияни или дрогирани шофьори от август м.г., когато влизат промените в Наказателния кодекс.  Те са съхраняват на паркинги, докато не се произнесе съдът. Автомобилите са много, а площите на МВР не стигат, сключен е договор за наем за терен, който да се използва за тази цел. Това каза за Радио Варна Надежда Драгулова от пресцентъра на ОД на МВР-Варна. Паркинг е обособен в бивше поделение на МВР във Варна, другият - в близко населено място, обясни тя.

23 от тези автомобили са иззети в полза на държавата и са предоставени на Националната агенция по приходите, за да бъдат обявени за продан на търг. 

Припомняме, след промените в Наказателния кодекс и новите наказания за конфискация на превозното средство от шофьор, седнал зад волана с над 1,2 промила алкохол или употребил наркотични вещества, паркингите на Областните дирекции на МВР в страната се напълниха. Броят на автомобилите се увеличава, а няма достатъчно паркинги и свободни площи.

Търгове за колите се провеждат непрекъснато, уточняват от НАП. Обявите за тях се публикуват на интернет страницата на приходната агенция две седмици преди провеждането им.

Поредният търг ще се проведе в утрешния ден, а до края на март са предвидени още 4.

Няма ограничения в тръжните процедури. За колите, които не са продадени на трети търг, се извършва нова оценка и се извършва нова процедура от 3 търга с намаляване на цената.