Курортът "Албена" напуска Националния борд по туризъм

Туризъм

08-03-2024, 16:47

Снимка:

Албена

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

По отношение на предстоящия летен сезон от курортът са оптимисти, защото записванията вървят отлично.

Бордът на директорите на "Албена" АД взе единодушно решение да напусне Националния борд по туризъм. Това съобщи за Аctualno.com изпълнителният директор на курорта Красимир Станев.

Фирмата е собственик на едноименния курорт и други големи туристически обекти по Черноморието. "Организацията става все по-неефективна, затънала е в бюрокрация и изобщо не обръща внимание на реалните проблеми в туризма", посочи като мотив за решението Станев.

Той е разочарован, че бордът е започнал да се меси в политически въпроси. "Не е работа на неправителствена организация да решава кой да е министър на туризма. Ние сме длъжни да работим с който и да е министър", обясни директорът на "Албена". Националния борд по туризъм се подписа под декларация, искаща смяната на министъра на туризма Зарица Динкова.

Станев подчерта, че едва от тази година, след смяната на модела за рекламиране на българския туризъм по света, се забелязва някакъв ефект. "Държавата има пари, но преди те бяха използвани неефикасно, милиони левове бяха изхарчени без никакъв ефект. Дълги години пък се оплаквахме, че на практика няма никаква реклама на България в чужбина", каза още Станев.

Министър Динкова успя да мобилизира големи западни туроператори, проведе отлична кампания за летния сезон. Ето и в момента на изложението в Берлин България е много добре представена", посочи директорът на "Албена". Станев приветства и реформата при плажовете, където търговете ще бъдат вече открити.  Той е разочарован и от Българската хотелска и ресторантьорска организация, която, по думите му също се меси в политически въпроси, вместо да решава проблемите в туризма. "Албена" ще преразгледа участието си и там.

По отношение на предстоящия летен сезон Станев е оптимист и съобщи, че записванията вървят отлично. "Засега всичко е наред, всички в бранша се надяваме само войната да не се разрасне", каза още директорът на един от големите ни морски курорти.