Рибарски лодки и корабчета заеха Морска гара - Варна

Новините

11-03-2024, 10:00

Снимка:

Радио Варна

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Около 50 лодки и 30 кораба акостираха на Морска гара Варна.

Представители на рибарски сдружения завързаха своите кораби и лодски вчера на Морска гара – Варна. Те настояват да бъде намерено решение на проблема със забраната за ползване на над 30 лодкостоянки по Северното Черноморие.

Забраната беше въведена от  „Морска администрация“, защото голяма част от тези лодкостоянки са незаконни и опасни за рибарите. Около 50 лодки и 30 кораба акостираха на Морска гара Варна. Рибарите са в правото си, коментира Лъчезар Братоев, началник на отдел "Рибарски пристанища".

„Морската гара“ се оказа едно от малкото напълно законни пристанища във Варна, обясниха рибарите. За това и ще оставят плавателните си съдове до утре, каза Емил Милев, председател на рибарско сдружение 'Черноморски изгрев".

Това не е протест, уточни Александър Тръпчев, представител на две рибарски сдружения, както и на Асоциацията на производителите на рибни продукти „БГФИШ“ във Варна.

Теньо Тенев, председател на СНЦ „Фарчето“ допълни, че местността „Малка чайка“, която се намира на южния бряг, в края на канала „море-езеро“, може да приеме голяма част от риболовния флот на Варна.