Двама пострадаха сериозно при катастрофи във Варненско

Крими

11-03-2024, 13:11

Снимка:

Varnautre.bg

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Единият е шофирал след солиден запой.

С фрактура на гръдната кост без опасност за живота е 50-годишен жител на Провадия. В събота около 11.30 часа е подаден сигнал за ПТП.

Лек автомобил, движещ се по пътя в посока Айтос в близост до парк „Минерални бани“, управляван от пострадалия, застига и блъска в задната част движещия се отпред лек автомобил, при което настъпва ПТП.

Установено е, че виновният водач е управлявал след употреба на 2,55 промила алкохол. Автомобилът на нарушителя е задържан, а по случая е образувано досъдебно производство, по описа на РУ - Провадия.

Водач на лек автомобил попада в болнично заведение преди ден. След като се е движил с несъобразена скорост спрямо пътните условия, губи контрол над управлявания от него лек автомобил и на ляв завой при мокър асфалт се блъска челно в крайпътно дърво след отбивката за местност „Боровец“ в посока кв.Аспарухово.

Вследствие на настъпилото ПТП 19-годишният мъж е настанен с фрактура на дясна бедрена кост и контузия на главата, без опасност за живота в ортопедично отделение. ПТП-то е обслужено и докладвано в Четвърто РУ във Варна.