Режисьорът на “Есента на демона” Павел Веснаков - гост на 15-ти София Филм Фест във Варна

Варна Лайф

11-03-2024, 15:38

Снимка:

София Филм Фест

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Фестивалът стартира на 22 март във ФКЦ.

Форматът “НОЩНО КИНО” този път ще се проведе в рамките на 15-тото издание на София Филм Фест във Варна. Фестивалът стартира на 22-ри март и до 30-ти март ще покаже над 20 впечатляващи филма, селекция от най-доброто от света на киното за изминалата година.
 
“НОЩНО КИНО” е ежемесечен формат организиран от “Артин Вижън” във Фестивален и конгресен център - Варна, който представя вълнуващи филми и дискусии с интересни личности от света на изкуството в непринудена обстановка и с питие в ръка.
 
Този път организаторите отново ще срещнат публиката с един от най-успешните български режисьори, известен с редица късометражни филми и сериали, като “Откраднат живот”, “Дяволското гърло”, “Денят на бащата”, “Есента на демона” и др.
 
Пълнометражния дебютен филм на Павел Веснаков - “Уроци по немски” бе един от фаворитите на 39-ия Фестивал на българския игрален филм "Златна роза" във Варна през 2021 г.

Същата година филмът грабна специалната награда на журито и наградата на ФИПРЕСИ на 25-я София Филм Фест. Лентата получи наградата за най-добър игрален филм на националния фестивал на българското кино "Васил Гендов", а Юлиян Вергов бе отличен за най-добра мъжка роля на Международния кинофестивал в Кайро 2020 г.
 
На 23-ти март от 21:00 ч. във фоайе-етаж 2 на ФКЦ - Варна публиката ще има удоволствието да гледа откъси от филмите на Павел Веснаков и да участва в разговора за творческия му път, предизвикателствата пред твореца и "личното" в историята на всяка творба.
 
В приятна обстановка модераторът приятелски ще поведе госта към един професионален разговор относно работата му в кинематографичното изкуство, избора на тематики, мотивацията при избора на изразни средства за работата с актьорите и други.

Билети за София Филм Фест във Варна, както и цялата програма можете да откриете на фейсбук страницата на фестивала, инстаграм, сайта на Фестивален и конгресен център-Варна и на касите на ФКЦ.