Без зелена зона в събота и неделя във Варна

Мисия Варна

12-03-2024, 10:45

Снимка:

live.varna.bg

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Дружеството работи върху въвеждането на нови мобилни приложения за плащане на синя и зелена зона.

Зелената зона във Варна няма да работи през почивните дни, а времето за паркиране в обхвата ѝ ще бъде до пет часа. Цената ще бъде същата като при синята - 1 лев на час. Това съобщи за Радио Варна Младен Иванов, директор на Общинското предприятие "Паркинги и синя зона". 

Варненци сигнализират за множество поставени знаци за зелена зона на различни места в града, както и за полагане на пътна маркировка. "Към момента се извършват строително-монтажни работи в "Чайка" и в другите подзони на зелена зона, като сега се ремонтират самите улици и алеи", посочи Иванов. 

Със сигнал за състоянието на улица "Трайко Китанчев" в кв. "Чайка" се обърнаха към Радио Варна живеещи в района. Улицата е с огромни дупки, а се нанася маркировка за зелена зона. "Инвестиционният контрол се извършва от Община Варна. Този случай е обследван и е по вина на изпълнителя, който е коригирал действията си и е дал уверението, че това повече няма да се повтаря", увери Младен Иванов. 

В момента се работи до Курортна поликлиника, каза още Иванов. "Ще бъдат рехабилитирани пътните настилки, ще бъде положена маркировка и вертикална сигнализация", допълни Иванов. 

Към днешна дата се работи в "Чайка" и другите подзони на зелената зона, като "Чайка" е най-назад, каза Младен Иванов. Ремонтират се улици и алеи. "Строителите имаха договори с конкретни дати, които се анексираха. Доколкото знам, до няколко месеца ще приключат", каза още той. 

Близо 1 милион лева на година би загубило дружеството, ако през почивните дни не работи и синята зона във Варна. Така отговори Иванов на въпроса дали е възможно и синята зона да е свободна за паркиране в събота и неделя. Към момента няма предложение за промяна в цените за паркиране в обхвата на двете зони в морската столица, каза още Младен Иванов. 

Дружеството работи върху въвеждането на нови мобилни приложения за плащане на синя и зелена зона. Те ще са удобни най-вече за чужденците, които ще имат възможността да заплащат престоя си в обхвата на зоните с кредитна, дебитна карта или с мобилен телефон (ако обаче той е на български оператор). Очаква се тези приложения да започнат да работят още през пролетта на тази година, за да бъдат достъпни за летния сезон.