Илиан Илиев обясни защо ще играем с Азербайджан и Танзания

Спорт

15-03-2024, 12:23

Снимка:

Novsport.com

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Надявам се да срещна Андраде и Леандро в Баку.

Селекционерът на националния отбор на България Илиан Илиев посочи причината за участие в приятелските мачове с Азербайджан и Танзания. Опитният специалист говори пред azerisport.com за организирания от ФИФА турнир в Баку.

"Приехме да участваме в този турнир, тъй като Азербайджан създава много добри условия за нас, а и няма да се налага да пътуваме твърде далеч заради тези два мача - обясни Илиев. - Освен това Азербайджан има много добър отбор, победи Швеция с 3:0. Това е сериозен съперник. В националния тим има много играчи от Карабах, който се състезава успешно в Лига Европа. Между другото, вече се разбрахме да проведем приятелски мач и в България. Отборът на Танзания също е добър, участва в последната Купа на африканските нации. Ще бъде интересно да играем и срещу тях."

Като старши треньор на Черно море и на националния отбор на България смятам, че би било добре български футболисти да играят в Азербайджан, където има добра, конкурентна лига. В Карабах са двама бивши играче на Черно море - Патрик Андраде и Леандро. Следим представянето им и сме доволни сме от успеха им. Но честно казано, не общувам често с тях. Надявам се да ги срещна в Баку.

В България играе азербайджанският защитник Джалал Хюсейнов, който е футболист на Арда. Мисля, че българската лига ще му помогне да израсне професионално, защото той все още е млад".