Търсят кой да поддържа платформите за хора увреждания в подлезите във Варна

Мисия Варна

16-03-2024, 10:22

Снимка:

ОЦОСУР

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Прогнозната стойност на поръчката е в размер до 326 040,00 лв. без ДДС.

Изпълнител, който да се грижи за поддръжката на стълбищните платформи за хора с увреждания в подлезите, търси Община Варна. Това става ясно от обявената обществена поръчка, научи Moreto.net.

За съоръженията, които са 55 на брой, ще бъде осигурено месечно абонаментно сервизно обслужване, ремонт и поддръжка за 2 – годишен период. Основната част от съоръженията са монтирани през 2016 година, а останалите 16 са от 2019 - та.

Прогнозната стойност на поръчката е в размер до 326 040,00 лв. без ДДС.

Срещу заплащане на месечна абонаментна такса Изпълнителят трябва да осигури 24-часово непрекъснато аварийно обслужване на платформите, включително в почивни и празнични дни - да помага на пътниците при аварийно спиране, да оказва помощ при аварии и злополуки и да спира платформите при неизправности.

Изпълнителят оказва съдействие на пътниците при аварийно спиране на платформа в срок до 30 минути от уведомяването. Извършва аварийно обслужване на съоръженията в срок до 1 час от получаване на сигнал за аварийно спиране на платформа, в случаите, в които няма сигнал за освобождаване на пътници. Участва в ежеседмични огледи, съвместно с представители на възложителя и районните администрации, касаещи състоянието на платформите.

Финансирането за изпълнение на поръчката ще се осъществява от бюджета на Община Варна за съответната година.