Арестуваха 38-годишен насилник от Варна

Крими

18-03-2024, 11:34

Снимка:

pixabay

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Той е обвинен за причиняване на телесна повреда и за закана с убийство към жена и дъщеря й.

Мярка за неотклонение “задържане под стража” наложи Районен съд - Варна на 38-годишен мъж, привлечен като обвиняем за причиняване на телесна повреда в условията на домашно насилие и за закана с убийство.

Съдът уважи искането на прокуратурата и взе най-тежката мярка за процесуална принуда по отношение на 38-годишен мъж, спрямо когото на 14 март т.год. са предявени обвинения за причиняване на телесна повреда в условията на домашно насилие (по чл. 131, ал. 1, т.5а от Наказателния кодекс) и за закана с убийство (по чл.144, ал. 3 от НК). Деянията са осъществени спрямо жена, с която съжителствал и нейната дъщеря. Заканата за убийство в условия на домашно насилие се явява тежко умишлено престъпление, за  което предвиденото в закона наказание е лишаване от свобода до 6 години. 

Анализът на събраните материали и данни по делото водят съда до обосновано предположение за авторство на деянието, като сочат за прояви на системно упражнявана физическа и вербална агресия от страна на обвиняемия към пострадалата. Видно от свидетелството му за съдимост, 38-год. мъж има предходни осъждания, като едно от тях е за нанасяне на телесна повреда на лице от женски пол. Съдът прие, че е налице реална опасност обвиняемият да извърши ново престъпление, ако не му бъде взета най-тежката мярка за неотклонение. 

Обжалването на определението по мярката е в 3-дневен срок, като в случай на жалба делото бе насрочено пред ВОС за 20 март т.год. от 13 часа.