Бум на домовите кражби във Варна през уикенда

Крими

18-03-2024, 11:38

Снимка:

pixabay

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Обраха две къщи и гараж, извършителите са задържани.

Бум на домовите кражби във Варна и областта през уикенда, отчитат от ОД на МВР.

Сигнал за извършена домова кражба постъпил в Пето РУ. Собственик на апартамент съобщил, че от дома му са отнети 1 000 лева. Полицейските служители реагирали незабавно и съвсем скоро разкрили и задържали извършителя. 34- годишен варненец е задържан в полицейския арест за срок до денонощие. Материалите по случая са докладвани в прокуратурата и е образувано бързо производство.

В събота, варненец съобщил в полицията за извършена кражба на зарядно за акумулатор и детски велосипед от гаража му. Бързата реакция на служителите на реда довела до разкриване извършителя на престъпното посегателство – 24 – годишен мъж от с. Каменар, извествен на МВР, осъждан. Инкриминираните вещи също са намерени и иззети. Криминално проявеният е задържан за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

Разкрита е кражба, дело на двама познайници на полицията. Работата по случая започнала след подаден сигнал от собственик на имот в землището на с. Константиново, че от двора му са откраднати два броя велосипеди и 790 лева, чрез срязване на метална верига на входна врата. След бързи оперативно-издирвателни действия полицейските служители разкрили, че автори на кражбата са 21-годишен варненец и жител на с. Въглен - на 26 години. Отнетите вещи са издирени и приложени към образуваното досъдебно производство. Материалите по случая са докладвани в прокуратурата с оглед прилагане разпоредбите на НК.