Избраха директори на четири училища във Варненско

Животът

18-03-2024, 14:31

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Елеонора Павлова е новият - стар директор на Математическата гимназия "Д-р Петър Берон".

В четири училища във Варненска област избраха директори от последния конкурс. Математическата гимназия "Д-р Петър Берон" и ОУ „Свети Иван Рилски“ във Варна, Основно училище „Отец Паисий“ в Бяла и Средно училище „Васил Левски“ в Девня, са училищата във Варненска област, за които кандидатите за директори на последния конкурс проведен от МОН спечелиха в надпревара с други кандидати.

Съответно директорите са Елеонора Павлова за МГ, Юлияна Иванова – за ОУ „Свети Иван Рилски“, Мария Костадинова – за ОУ „Отец Паисий“ в Бяла и Станислава Налбантова за СУ „Васил Левски“ в Девня.

В останалите училища – Професионалната гимназия по горско стопанство и дървообработване „Николай Хайтов“, СУ „Св.Св.Кирил и Методий“ в Игнатиево и Второ основно училище „Иван Вазов“ в Провадия остават досегашните директори, тъй като нито един от явилите се на конкурса не е събрал необходимия брой точки. Това каза за Радио Варна Ирена Радева, началник на Регионалното управление на образованието във Варна.

Тя посочи, че е добър показател фактът, че във Варненска област има кандидати за поста директор за всички училища. По данни на МОН в 33 училища в страната не се е явил нито един кандидат. В училищата, в които не са избрани директори, както и в други, които към момента нямат титуляр или ръководителят е в пенсионна възраст, предстои да стартират нови конкурсни процедури след края на учебната година.