Благомир Коцев: Община Варна предоставя едни от най-качествените социални услуги в страната

Мисия Варна

19-03-2024, 17:49

Снимка:

live.varna.bg

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

След приемането на бюджета за 2024 г. приоритетно осигурихме средства за издръжка на социалните услуги, заяви кметът на среща по повод Световния ден на социалната работа.

Община Варна предоставя едни от най-качествените социални услуги в страната. Те са такива благодарение на усърдието, професионализма и човешките ценности на социалните работници. Задача на екипа ни е да обезпечим финансово усилията на специалистите в сферата. Това заяви днес кметът на Варна Благомир Коцев по време на събитие по повод Световния ден на социалната работа. 

Професионалният празник беше отбелязан в Юнашкия салон. Тази година той протече под мотото „Споделено бъдеще за трансформираща промяна“.

В обръщението си към социалните работници, Коцев подчерта, че веднага след приемането на Бюджет 2024, Община Варна приоритетно е осигурила средствата за социални услуги в града за месеците януари и февруари. Това е доказателство, че ние ценим вашия труд и показва нашата ангажираност за най-уязвимите социални групи и хора, обърна се Коцев към участниците в събитието.

Поздравление по случай професионалния празник отправи и заместник-кметът с ресор социални дейности Снежана Апостолова. В несигурните времена, в които живеем - епидемии, войни, природни бедствия, климатични аномалии, нестабилна политическа и финансова среда, вашата работа е от изключителна важност за поставените в неравностойно положение, за децата и за хората с увреждания, подчерта Апостолова.  

На събитието Асоциация „Да съхраним жената“ - Варна  изрази специални благодарности към кмета за поставените от него обществено значими цели и приоритети в работата му за града. От асоциацията дариха и пиано  „Беларус“, което да превърне „Юнашки салон“ в културно средище за хората със специални потребности.  

В залата бяха изложени изделия, изработени от потребителите на социални услуги в града. Представени бяха есета на тема „Социалните услуги в бъдещето – мисия и визия“. Гости на събитието бяха още заместник-областният управител Изабела Иванова, Зорница Василева - председател на ПК „Социални дейности и жилищна политика“, Полина Христова – председател на Регионалната дирекция за социално подпомагане, доставчиците и ползватели на социални услуги, НПО, сдружения.