Остовшха в ареста 26-годишен варненец, заплашвал майка си с убийство

Крими

20-03-2024, 16:23

Снимка:

pixabay

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Младият мъж е излязъл скоро от затвора.

Съдът уважи искането на прокуратурата и наложи най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на 26-годишен мъж, спрямо когото са предявени обвинения за причиняване на лека телесна повреда (по чл. 131, ал. 1, т.3 и т.5а от НК) и за закана с убийство, като заканването би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му (по чл.144, ал. 3, т.1 и т.3 от НК).

Деянията се явяват извършени в условията на домашно насилие спрямо майката на обвиняемия. Съгласно разпоредбите на Наказателния кодекс и двете престъпления, за които е привлечен обвиняемият 26-годишен мъж, се наказват с лишаване от свобода, като едното от тях е тежко по смисъла на закона.

От писмените и гласни доказателствата по делото съдът прие, че може да се направи обосновано предположение за авторство на деянието, както и че съществува реална опасност обвиняемият да извърши друго престъпление или да се укрие.

От приложената по делото справка за съдимост е видно, че 26-годишният мъж е осъждан за различни по вид и характер престъпления, а деянията за които е привлечен по настоящото производство са извършени броени дни след излизането му от затвора.

Районният съд прие, че най-адекватната мярка за неотклонение спрямо него се явява „задържане под стража“.  

Обжалването на определението по мярката е в 3-дневен срок, като в случай на жалба делото бе насрочено пред ВОС за 27 март т.г. от 13 часа.