Повдигат обвинения на трима за оранжериите за канабис, разкрити край Варна

Крими

25-03-2024, 11:53

Снимка:

ОД на МВР - Варна

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

33-годишният Р.Й., 46-годишният А.А. и 56-годишният И.И. бяха задържани при специализирана полицейска операция през уикенда.

Окръжна прокуратура – Варна задържа за срок до 72 часа трима мъже, привлечени към наказателна отговорност за държане с цел разпространение на наркотични вещества и отглеждане на растения от рода на конопа

Прокурор от Окръжна прокуратура – Варна постанови задържане за срок до 72 часа за трима мъже, привлечени като обвиняеми за държане с цел разпространение на високорискови наркотични вещества и за отглеждане на растения от рода на конопа. Тримата остават в ареста с оглед довеждането им в съда за определяне на мерки за неотклонение.

33-годишният Р.Й., 46-годишният А.А. и 56-годишният И.И. бяха задържани при специализирана полицейска операция за противодействие разпространението на наркотични вещества, провела се под ръководството и надзора на Окръжна прокуратура – Варна. В хода на проведените действия, са извършени процесуални действия – претърсване и изземване, на множество адреси в град Варна и в областта.

В къща за гости, разположена в село Юнец, е установно помещение, пригодено за отглеждане на растения от рода на конопа. Намерени са и иззети 195 броя растения в различен стадий на растеж, както и тревиста маса – 5386,45 грама. Намерени са и иззети също високотехнологични лампи, абсорбатори, напоителни системи, уреди за контрол на температурата и други предмети, използвани при отглеждането на растения от рода на конопа.

При претърсване на къща в местност „Прибой“ е разкрита още една оранжерия за отглеждане на канабис. От нея са иззети 45 растения от рода на конопа и оборудване, както и 22 162 грама тревиста маса.

В хода на операцията са извършени процесуални действия и в къща в град Бяла. В оборудвана оранжерия там са открити 164 растения коноп. Намерени са и иззети 6204 грама тревиста маса.

Р.Й., А.А. и И.И. са обвинени за престъпления по чл. 354а, ал. 1 и чл. 354в, ал. 1 от НК на 23 март 2024 година. Работата по документиране и доказване на извършените престъпления продължава под ръководството и надзора на прокурор от Окръжна прокуратура – Варна. Наблюдаващият случая прокурор ще настоява те да бъдат задържани под стража, като предстои днес да бъдат внесени исканията за това.