Изложба живопис на Веселин Костадинов откриват тази вечер във Варна

Варна Лайф

25-03-2024, 12:49

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Откриването е в 17 ч. в галерия „Академика“ на Икономически университет.

Навръх Благовещение художникът Веселин Костадинов ще подреди изложба живопис в галерия „Академика“ на Икономически университет – Варна.

Откриването е тази вечер, 25 март, от 17:00 часа.

Веселин Костадинов е роден във Варна. Завършва Великотърновския университет "Св. Св. Кирил и Методий", специалност „Скулптура“ при проф. Константин Денев. Предпочитанията му през последните години са в областта на пластиката – интериорна и екстериорна, и живописта. Има самостоятелни изложби у нас, както и в Холандия, Германия, Франция, участия в представителни изложения и симпозиуми в страната и чужбина. Творчеството му присъства в колекциите на Националната галерия в София, Градската художествена галерия във Варна, Градската художествена галерия в Шумен и др. Включен е в биографичното издание "Кой кой е в България". Член е на Съюза на българските художници.

Веселин Костадинов живее и работи във Варна. Той е автор на скулптурата на арх. Дабко Дабков пред бившия хотел „Мусала“, на скулптурата „Разходка“ до хотел „Черно море“, на пластиката „Младост“ пред бившия дом „Младост“ във Варна.