28 са безстопанствените плажове във Варненска област

Туризъм

25-03-2024, 13:29

Снимка:

Varnautre.bg

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Неохраняемите ивици по Черноморието ни са около стотина.

В област Варна плажовете без стопани са 28. Най-многобройни са в община Варна – общо 18, сред които Чайка, Кабакум – юг, Минерален басейн – юг, Евксиноград, Свети Илия, Буните 2, Офицерски, Галата, Фичоза, Хижа Черноморец, Паша дере. В община Аврен това са Романтика, Камчия. В община Долни Чифлик са район Изгрев – Хоризонт, Шкорпиловци, а в община Бяла неохраняемите плажове са четири.

19 ивици в Добричка област са неохраняемите морски плажове според актуализираната заповед на министъра на туризма от този месец.

Най-много – десет от тях, са в община Шабла – те са в Дуранкулак и езерото там, Крапец, Шабла, къмпингите Добруджа и Космос. На територията на община Каварна като неохраняеми са обявени плажовете в Русалка и местностите Тауклиман, Болата и Иканталъка. За община Балчик неохраняемите ивица са четири -  плаж Тузлата, Сребристият бряг, Робинзон- 2 и Фиш-фиш нов.

В област Бургас плажовете без стопани са 51.

В заповедта на министъра са обявени три ивици за природосъобразен туризъм – Карадере в община Бяла, в община Несебер – Иракли и плаж Корал на територията на Царево.