Първият шенгенски полет на летище Варна ще бъде в 01:25 часа на 31 март от Берлин

Туризъм

25-03-2024, 17:07

Снимка:

Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт" AD

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Всички пътници ще си вземат багажа и ще напуснат аеропорта без да преминават през паспортна проверка.

В 00:20 часа на 31 март първият шенгенски полет на летище София ще бъде от Неапол на една от нискотарифните авиокомпании. Това става ясно от сайта на столичния аеропорт.

Веднага след пристигането на летището, всички пътници от полета ще си вземат багажа и ще напуснат летището без да преминават през паспортна проверка от граничните власти, предаде БНТ.

От последния ден на март влиза в сила отпадането на гранична проверка за България и Румъния по въздух и вода с държавите-членки на Шенгенското пространство. Официално денят ще бъде отбелязан сутринта на 31 март с посрещане на самолет от Берлин.

Заминаващите пътници също няма да преминават паспортна проверка. Процедурата при тях е чекиране на багажа, след което трябва да минат задължителната проверка за сигурност, чекиране на бордната карта и качване на самолета.

Първият шенгенски полет на летище Варна ще бъде в 01:25 часа от Берлин. Официалното отбелязване на деня ще бъде преди обяд с посрещане на самолет от германския град Меминген.

На летище Бургас отварянето на границите ще бъде в 10:20 часа с посрещане на полет от полския град Краков.

Летище София има готовност за разделяне на пътниците от и за държави в Шенгенското пространство, както и други страни.

В 03:00 часа на 31 март в България се въвежда лятното часово време, когато часовниците се преместват с 1 час напред и тогава ще стане 04:00 часа.