Старши комисар Андрей Ангелов инициира среща с община Варна

Мисия Варна

26-03-2024, 10:51

Снимка:

ОД на МВР - Варна

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Ръководството на ОДМВР Варна и кметовете във Варна поставиха на масата наболели проблеми на града.

Вчера, в зала „Варна“, по предложение на директора на ОДМВР Варна се състоя среща между двете институции. На нея присъстваха директора, заместник директора, началниците на петте градски районни управления на МВР в града, а община Варна бе представена от заместник-кметът по сигурността Илия Коев, кметовете на районите в Морската столица, директорите на дирекции и отдели: „Видеонаблюдение“, „Инженерна инфраструктура“, както и началник на РУО Варна – д-р Ирена Радева.

По време на срещата бяха поставени въпроси за кражбите на кабели от електрозахранването на обекти в града, както и се акцентира върху хулиганските прояви спряло общинската собственост. Двете страни си благодариха за изключително доброто сътрудничество и своевременната реакция, като начертаха планове за по-нататъшна работа за пресичане на този вид престъпност. Община Варна гарантира поставянето на още над 2 000 камери за видеонаблюдение, които ще спомогнат разкриването на голяма част от посегателствата, извършвани във Варна. Беше подчертана и добрата практика на превенциите спрямо вандалските и хулигански прояви сред подрастващите.

Старши комисар Андрей Ангелов подчерта, че с оглед предстоящия летен сезон, усилията на варненската дирекция на полицията са насочени към осигуряване спокойствие за жителите и гостите на града и реалното усещане за сигурност и ред. В следващите дни предстоят подобни срещи с кметовете на общините Аврен, Бяла, Аксаково, Девня, Долни чифлик, Белослав, Вълчи дол, Ветрино, Провадия, Дългопол и Суворово, в които ръководството на ОДМВР Варна ще се запознае лично с проблемите на хората, в тези населени места, за да може да се вземат адекватни мерки за пресичането им.