Звездата на Варна Елвира Краснобаева подкрепя съотборничките си от КХГ "Грация"

Спорт

27-03-2024, 15:20

Снимка:

Елвира Краснобаева/личен архив

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Младите гимнастички от днес се включват в Държавното отборно първенство по художествена гимнастика.

От днес до 31-и март София е домакин на Държавното отборно първенство по художествена гимнастика. Варненският клуб “Грация” се включва в надпреварата, а отборът ще бъде подкрепен от звездата Елвира Краснобаева. Тя е само на 16 г. и в дебюта си във възраст “Жени” триумфира със злато в многобоя на Световния подиум, като постижение и резултат на десетгодишния тандем, изключителна симбиоза и приятелство с нейния треньор Светлана Юриевна.

От 2014 г. Елвира започва да тренира във варненския клуб по художествена гимнастика “Грация”. От малка тя е на състезателния килим и печели множество медали и призове от десетки международни турнири в България и чужбина по FIG (Международна федерация по гимнастика). Пет пъти е Държавен шампион на България. Колекцията само от златни медали на Елвира надхвърля 200 отличия.

“Тя е от тези гимнастички, които още щом ги видиш си казваш, че е целуната от Бога - толкова много талант, интелект и красота, събрани на едно място. Възпитаничката на Светлана Юриевна за първа година е в категория “Жени” в Националния отбор на България и вече всички са категорични, че успехите, купите и медалите за нея са въпрос на много малко време”, казват от варненския клуб.

Какви успехи извоюва през последните 3 години в националния отбор и от името на Варна младата състезателка: - Европейска титла за девойки-индивидуално на обръч и 2 място - сребърен медал на топка от Европейското първенство по художествена гимнастика в Тел Авив (Израел) 2022 г. - Първа Световна титла за България при девойки - индивидуално на топка и Първа Световна титла за България в отборната надпревара на Световното първенство в Клуж – Напока (Румъния) 2023 г.

До момента за 2024 г. Елвира Краснобаева стартира с абсолютно всички 5 златни отличия в многобоя и на отделните уреди, на Международния турнир "Premium Cup" в Дубай през месец февруари. През месец март на Гран при „Тарту“ /Естония, Елвира се пребори за сребърен медал в многобоя, сребърен на обръч и бронзов медал на лента. А две седмици по-късно 22-24 март на Световна купа „Палео Фалиро“/Гърция Елвира грабна шампионската титла в многобоя, окичи се с още едно злато на обръч и два сребърни медала на бухалки и лента.