Месец преди Великден: Агнешкото удари 32 лв. за кг

Парите

28-03-2024, 12:55

Снимка:

Varnautre.bg/Архив

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Определено има спекула по веригата производител - прекупвач - търговец, категорични са от Националната овцевъдна и козевъдна асоциация.

По-малко от месец преди Великден и Гергьовден, родното агнешко месо стигна рекордната цена от 32 лв. за килограм в Пловдив. Определено има спекула по веригата производител - прекупвач - търговец, категорични са от Националната овцевъдна и козевъдна асоциация, съобщава Нова.

"Първата партида на агнешкото през тази година беше на миналогодишни цени", каза Дафинка Дългърова, управител на магазин. Според нея ще има леко поскъпване заради по-високата изкупна цена живото тегло. Тя допусна, че след няколко седмици цената ще се покачи с още 10%.

Според нея през миналата година стойността на яйцата се е променяла много динамично. „Тази година тя се стабилизира. Последната партида е с по-ниска цена. Смятам, че няма да има увеличение”, каза тя.

Дафинка Дългърова уточни, че зеленчуците поевтиняват. „Цената на българската краставица ще се изравни с тази на вносната”, каза търговецът.