Студенти от НСА се запознаха с платформата SERVE

Спорт

28-03-2024, 14:55

Снимка:

НСА

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Амбицията на проекта е да бъдат обхванати талантливи волейболисти от спортни клубове на възраст между 9 и 19 години, треньори по волейбол, учители по физическо възпитание, студенти, както и всички заинтересовани да участват.

Студенти от втори и трети курс в специалността "Физическо възпитание и спорт" към Национална спортна академия "Васил Левски" се запознаха отблизо с проекта SERVE (Smart Education Resources in Volleyball Environment), който насърчава образованието в и чрез спорта, както и двойното кариерно развитие на състезателите по волейбол.

В една от залите на НСА бе проведен семинар, който представи резултатите от дейността и платформата за обучение SERVE (№ 101050341 - SERVE - ERASMUS-SPORT-2021-SCP), съфинансирана по програмата "Еразъм +". Българска федерация волейбол е партньор по проекта, съвместно с Национална спортна академия "Васил Левски", Сръбската и Хърватската волейболни федерации, както и Университета на Виена.

Лектор бе ас. Георги Бирбочуков от Катедра "Волейбол". Той презентира пред студентите дигитална платформа (налична и в мобилна апликация), като обясни удобствата и ползите, които тя предоставя.

Амбицията на проекта, който е за 2-годишен период, е да бъдат обхванати талантливи волейболисти от спортни клубове на възраст между 9 и 19 години, треньори по волейбол, учители по физическо възпитание, студенти, както и всички заинтересовани да участват. Чрез транснационална мрежа от три от водещите международни волейболни федерации и две от водещите европейски образователни институции се разработва устойчив европейски образователен и тренировъчен модел, който да повишава уменията на талантливите състезатели от спортни клубове, на участниците в масовия спорт в училищното образование и на всички свързани.