Голям пожар гори край Девня (СНИМКИ и ВИДЕО)

Крими

30-03-2024, 15:23

Снимка:

Varnautre.bg

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Няма пряка опасност за населението или сгради в района.

Пожар е обхванал близо 50 декара борова гора в района на квартал „Повеляново“, община Девня, Варненска област, съобщиха за Varnautre.bg от пресслужбата на Областна администрация в морската столица. Сигнал за инцидента е подаден в 13,45 ч. Кметът на община Девня Свилен Шитов в момента е на мястото на пожара.

Огънят все още той не  е овладян. Три екипа от пожарната във Варна и един от Девня са на мястото на инцидента, съобщи директорът на Регионалната дирекция „Противопожарна безопасност и защита на населениетокомисар Тихомир Тотев. Той информира още, че няма опасност за населението, но силния вятър възпрепятства бързото потушаване на пламъците.

От Областна администрация във Варна съобщиха още, че ако пожарът не бъде овладян до края на деня, ще бъде поискана помощ от ВМС. Заедно с огнеборците със стихията се борят екипи от Доброволческото формирование и Горското стопанство в Девня. На помощ за локализирането на огъня пристигна фадрома от Пристанище Варна Запад. Очаква се в гасенето на пожара да се включи и високопроходима техника от завода на „Хайделберг Матириълс Девня“ Девня Цимент. Пожарът е далеч от жилищни райони, но е близо до магистралата, вдясно от платното в посока София, и има риск от задимяване, ако вятърът промени посоката си.

От Областна администрация във Варна съобщиха още, че ако пожарът не бъде овладян до края на деня, ще бъде поискана помощ от ВМС. 

Още снимки от огненото бедствие може да видите ТУК