Варненски „ало измамник“ бе задържан при специализирана акция

Крими

01-04-2024, 13:08

Снимка:

live.varna.bg

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Мъжът е арестуван на ГКПП - Русе Дунав мост при опит да напусне страната.

52-годишен ало измамник от Варна е задържан при специализирана акция. Мъжът е арестуван на ГКПП - Русе Дунав мост при опит да напусне страната, съобщават от пресцентъра на полицията.

Полицейската операция е проведена на 29 март в рамките на предприето активно разследване от служители на сектор „Измами“ при ГДНП, заедно с криминалисти от сектор „Престъпления против собствеността “ в ОДМВР – Варна и сектор "Противодействие на криминалната престъпност" в ОДМВР - Русе.

При обиск в мъжа е намерена голяма сума пари в чуждестранна валута, която е от последната осъществена ало измама на територията на морската столица.

Според данните до момента мъжът е съпричастен към общо шест телефонни измами, извършени в периода от 15 до 29 март в района на областния град.

Мъжът е конвоиран до Варна за извършване на допълнителни оперативно-издирвателни мероприятия и процесуално следствени действия по документиране на престъпната му дейност.

Работата продължава под наблюдение на Районната прокуратура във Варна.

Извършителите на телефонни измами продължават активно да звънят на стационарни апарати в областния град и селата, като от началото на годината са регистрирани 22 такива престъпления, а от служителите на ОДМВР - Варна са предотвратени 29 опита за измами, допълват от полицията в морската столица.

От началото на годината в дежурните части на полицията са получени 76 сигнала от граждани, че на стационарните им телефони са се обаждали измамници, но те не са се поддали на сценариите (съдействие на полицията за залавяне на измамници и за пострадал близък при ПТП) и са прекъснали комуникацията.