Събраха 11 000 лв. в благотворителния турнир "В помощ на Павел" във Варна

Спорт

02-04-2024, 10:22

Снимка:

АМФЛ - Варна

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

36 отбора се включиха в благотворителния турнир в помощ на техен колега и приятел.

През уикенда във Варна организаторите на местните аматьорски първенства по минифутбол се обединиха и проведоха благородна инициатива. 36 отбора се включиха в благотворителния турнир в помощ на техен колега и приятел. Името на надпреварата бе "В помощ на Павел" и целеше да събере средства за Павел Йорданов, който претърпя тежко пътно-транспортно произшествие и се нуждае от ред оперативни намеси. "За съжаление всичко е свързано с доста голяма сума пари, с която семейството на Павел не разполага", споделиха от екипите на АМФЛ - Варна, Областно Първенство Мини Футбол Варна, Vambos Varna и БАМФ Варна.
 
Събраните средства са 10 988 лева, разкриха организаторите - от такси за участие, лични дарения и такива в специалните кутии, предоставени на място. 
 
Инициаторите благодариха на Спортен комплекс "Спартак", чиито терени за минифутбол им бяха предоставени безвъзмездно за провеждане на срещите.
 
Шампион в турнира стана МФК Монтана, който на финала победи МФК Феникс. Трети завърши ЦСКА. Наградата за "феър плей" бе дадена на Chelsea FC - отбор, сформиран от приятели на Павел, избрали името на отбора заради пристрастията на Павката към лондонския тим.
 
За най-добър вратар в турнира бе определен Тервел Георгиев от МФК Феникс, най-полезен играч е Иван Марков от МФК Феникс, а голмайстор - Кристиян Ганчев от МФК Монтана.