Ремонтират центъра на Вълчи дол

Парите

02-04-2024, 10:50

Снимка:

Община Вълчи дол

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Кметът Калоян Цветков подписа две споразумения с Министерството на регионалното развитие и благоустройството за финансиране на приоритетни проекти.

Община Вълчи дол ще получи 1 212 940 лева от държавния бюджет за ремонт и реконструкция на централния площад в града, съобщават от местната управа.

Кметът Калоян Цветков подписа две споразумения с Министерството на регионалното развитие и благоустройството за финансиране на приоритетни проекти, които по предложение на общинската администрация бяха включени в Приложение № 3 към Закона за държавния бюджет на Република България (ЗДБРБ) за 2024 г.

Средствата ще бъдат инвестирани в проектиране, строителство, основен ремонт и реконструкция на обекти – публична общинска собственост.

Единият от тях - централният площад „Христо Ботев“ във Вълчи дол, трябва да смени изцяло облика си. По друг проект, финансиран по Програмата за развитие на селските райони с 89 580.04 лв.,  ще бъде изграден и Туристически информационен център.

Второто споразумение, подписано от кмета Калоян Цветков , е на стойност 2 646 131 лева. То включва рехабилитация на част от пътя Вълчи дол - Николаевка.