Деца и родители се биха във варненското село Дюлино

Крими

02-04-2024, 14:32

Снимка:

pixabay

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Полицейските служители са предприели и незабавни мерки за справяне трафик на автомобили в района на селото.

Пререкания между ученици, възникнали в двора на местното училище във варненското село Дюлино са преминали в саморазправа между техните родители, съобщават от пресцентъра на ОД на МВР. Заради инцидента кметът на града е инициирал среща с директора на Областната дирекция на МВР, след която е задържан бащата на един от учениците. По първоначална информация той е инициирал сбиването.

Преди дни, в община Бяла се проведе работна среща между ръководството на ОДМВР Варна с кмета на гр. Бяла и колегите му от селата в общината. Бяха поставени два основни проблема – с големия трафик на автомобили в района на с. Дюлино, част от които преминават със скорост не съобразена с пътните условия и знаци, и пререкания между ученици в двора на местното училище, преминали в саморазправа между техните родители.

Полицейските служители реагираха незабавно, като в случая с претоварения поток от автомобили, бе осъществена специализирана полицейска акция за проверка на преминаващите коли. По време на операцията, която се проведе в рамките на три часа за периода от 5 до 8 часа – сутринта, когато от изхода на селото в посока Областния град има струпване на автомобили, бяха проверени 19 МПС.  При два от тях се установи, че един от водачите управлява леката си кола  без да е правоспособен, а при друг -  техническото средство отчете алкохол над позволеното. За инцидентът със сбиването, служителите на реда задържаха единия родител, по първоначална информация, инициирал хулиганската проява, а  проверката по случая ще бъде докладвана на Районна прокуратура.

Днес предстои среща на ОДМВР Варна с община Девня.