Канят варненските журналисти на вечеря в ресторанта на кмета, ще ги подготвят за евровота

Новините

03-04-2024, 15:43

Снимка:

Varnautre.bg

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Организирано е и обучение за проверка на факти, насочено към ученици от местните гимназии.

Канят варненските журналисти на работна вечеря в ресторанта на кмета Благомир Коцев в Морската градина. Мероприятието е по инициатива на местното Бюро на Европейския парламент и е насрочено за идния вторник (9 април) от 19:30 часа.

Срещата има за цел да предостави информация относно отразяването на предстоящите избори за членове на Европейския парламент, които ще се проведат на 6-9 юни 2024 г. В нея ще се включат ръководителят на Европейския парламент в България Теодор Стойчев и пресаташетата на ЕП Биляна Църноречка и Калина Върбанова.

На 10 април от 10 до 12 ч., в конферентната зала на нентрален местен хотел, Бюрото на Европейския парламент организира обучение за проверка на факти, насочено към младите хора, които ще гласуват за първи път на европейските избори през месец юни т.г.. В него ще се включат ученици от последен клас на няколко варненски гимназии. Василена Доткова, журналист и експерт в платформата Factcheck.bg, ще говори за дезинформацията, фалшивите новини и проверката на факти. Теодор Стойчев и пресаташетата на ЕП ще говорят за Европейския парламент и за необходимостта да бъдем европейци с активна гражданска позиция.