Охрид иска да се побратими с Варна

Мисия Варна

03-04-2024, 15:49

Снимка:

live.varna.bg

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Кметът Благомир Коцев заяви, че приветства усилията на всички балкански страни, които вървят по пътя на България и към своето бъдеще като членове на ЕС.

Варна трябва да се превърне в пример за това как балканските градове могат да се развиват успешно. Ние правим всичко възможно като община да работим за това - да доведем Европа тук. Прилагаме добри и успешни практики по пример на други европейски общини. Показваме прозрачно управление и ви уверявам, че така ще бъде и занапред. Това каза кметът на Варна Благомир Коцев по време на регионалната конференция „Европа на Балканите: Общо бъдеще“, организирана от Българската телеграфна агенция в морската столица. 

Проектът се изпълнява от БТА с подкрепата на Европейската комисия. Събитието откри генералният директор на Българската телеграфна агенция Кирил Вълчев.   

Имаме запитване за побратимяване с град Охрид, Северна Македония, каза още кметът. Той подчерта, че това е изключителна възможност за сближаване не само между Варна и този град, но и между двете държави.

Сътрудничеството с Охрид, което вярвам ще се случи, ще ни даде възможност да покажем как европейските средства могат да бъдат полезни за развитието на регионите, допълни кметът на Варна. Той добави, че приветства усилията на всички балкански страни, които вървят по пътя на България и към своето бъдеще като членове на Европейския съюз.