70 % повече ранни записвания на туристи от Великобритания за лято 2024 у нас

Туризъм

03-04-2024, 16:06

Снимка:

Varnautre.bg

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Разширяването на програмата за реклама на Черноморските общини и към вътрешността на страната е на своя финал, заяви министъра на туризма Зарица Динкова.

70 % ръст на ранните записвания на туристи от Великобритания за предстоящия летен сезон у нас отчетоха от Министерството на туризма. 20% е увеличението и при немските туристи за лято 2024 г.  

„Разширяването на програмата за реклама на Черноморските общини към вътрешността на страната е на своя финал, остават ни 20% да я довършим и затова разчитам изключително много на местните власти и бизнеса. Целта е да подобрим и разширим програмата, така че да се свърже Черноморието с вътрешността на страната. Очаквам отличните резултати, които програмата реализира до този момент да се пренесат и в СПА и зимните ни курорти", заяви министърът на туризма Зарица Динкова по време на разширеното заседание на Български съюз по балнеология и СПА туризъм.

Министър Динкова подчерта, че програмата за реклама на Черноморските общини ясно показва, че „парите, които до момента са изтичали някъде и никой не е виждал ефекта от тях, вече излизат на светло. Работим в сътрудничество с общините и те съвместно с бизнеса, сами могат да изработят своята реклама, която да покаже важните за тях забележителности. Бизнесът пък помага със своите контакти и таргетиране на потенциалните туристи“, допълни министър Динкова.