Правят график за извозване на зелената маса във вилните зони и градската част на Варна

Мисия Варна

03-04-2024, 16:43

Снимка:

Varnautre.bg/Архив

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Ще се мият ли улиците и контейнерите във Варна, решават кметът и директорът на сметопочистващата фирма.

Предстои да бъде изготвен график за извозване на зелената маса във вилните зони и градската част. Това каза пред Радио Варна Благомир Коцев. Как да се подобри услугата, която предоставя сметопочистващата фирма в града е тема на срещата между него и директора на фирмата-изпълнител. Срещата  e започнала в 16 часа.

"Искаме да се поставят повече контейнери от всякакъв тип, както за смесени отпадъци, така и за зелени маси. Искаме да има и допълнителни камиончета около контейнерите и самите контейнери да се мият. Искаме да се мият и улиците. Ако искаме качествена услуга, трябва да има и адекватно заплащане. Фирмата твърди, че на база на договора от 2021 година не може да си позволи тези дейности и поиска индексация.", заяви Коцев.

Механизмите на част от контейнерите не работят, което също е проблем, уточни още той.

Малко над 47 милиона лева от бюджета на община Варна за тази година са предвидени за чистота. Средствата за сметосъбиране и сметоизвозване са в размер на близо 15,5 млн. лева, а за почистване и поддържане на чистотата на обществените места са предвидени 13,7 млн. лева. Много или малко са, ще стане ясно през лятото, когато на варненци и на туристите трябва да мирише само и единствено на море.