Осъдиха 51-годишен мъж от Варненско за опит за палеж

Крими

04-04-2024, 14:42

Снимка:

pixabay

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Деянието е извършено на 3-ти януари миналата година в село от областта.

51-годишен мъж от Варненско бе осъден за опит за палеж на чужд имот. Подсъдимият призна вината си по повдигнатото му обвинение в опит за умишлен палеж и постигна споразумение с прокуратурата за вида и размера на наказанието, което бе одобрено от Районен съд – Варна.

Деянието е извършено на 3-ти януари миналата година в село от областта. Подсъдимият, под влияние на употребен алкохол, като видял, че съседите му по имот отпътували с автомобила си, взел от дома си пластмасова бутилка с бензин, откъснал от книжка с инструкции листи за разпалване и прескочил оградата към чуждия двор. С носения бензин залял части от пристройка към къщата на съседите, заедно с близко намиращи се декоративни дръвчета, разпалил огън и се прибрал.

При връщането си вечерта потърпевшите съседи заварили вече утихнал огън, частично опушена дограма на пристройката и обгоряла декоративна растителност, но когато усетили силна миризма на гориво и открили необгорени изцяло напечатани листи, подали сигнал на тел.112. Пристигналите полицейски служители установили извършителя именно по остатъците от листи на мястото на палежа и намерената по-късно в дома на подсъдимия бутилка от запалителна течност.

На 51-годишният подсъдим, който е неосъждан, бе наложено наказание от 6 месеца лишаване от свобода, чието изтърпяване се отлага с изпитателен срок от 3 години. В негова тежест са направени разноски по делото за над 1500 лева. Съдебният акт е окончателен.