Световнопризнат комикс творец и илюстратор с творческо ателие във Варна

Варна Лайф

05-04-2024, 18:02

Снимка:

Регионална библиотека „Пенчо Славейков“ - Варна

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Срещата със Светлин Велинов ще проведе на 6 април в регионалната библиотека „Пенчо Славейков“.

Световнопризнатият комикс творец и илюстратор Светлин Велинов ще проведе творческо ателие на 6 април от 14:00 ч. във Варна. Събитието е част от мултидисциплинарния фестивал „Литературен прожектор“, който Регионална библиотека „Пенчо Славейков“ организира през март и април 2024 г.

Светлин Велинов е художник, известен на международно ниво със своите комикси, игри и фентъзи арт. Той е първият българин, който рисува като част от екипа на Wizards of the Coast – компанията, която стои зад мрежовата игра на карти Magic: The Gathering. Велинов е автор на над сто от илюстрациите на популярната по цял свят стратегическа игра.

Носител е на наградата „Компютърно пространство” в раздел „Компютърна графика” (2005 – 2006 г.). През 2013 г. получава и номинация за най-добра илюстрация за карта Thundermaw HeLlkite на ASFA (Асоциация на научнофантастичните и фентъзи артисти).

Творческото ателие със Светлин Велинов е с вход свободен с предварително записване и е насочено към любители и професионалисти в дигиталното изкуство на възраст над 15 години. Събитието ще се проведе в читалня „Регионална история“ в Регионална библиотека „Пенчо Славейков“ (бул. „Сливница“ № 34).

Илюстраторът ще гостува и на 18 април за среща разговор, а към него ще се присъединят комикс артистите Константин Витков – Титис и Соня Анастасова.

Място за творческото ателие можете да запазите чрез следния формуляр

Всички събития в програмата на „Литературен прожектор“ са с вход свободен. Пълната програма ще откриете ТУК.