Откриват изложбата „Майстора през нашите очи“ във Варна

Варна Лайф

09-04-2024, 11:21

Снимка:

Градска художествена галерия - Варна

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Експозицията е част от Пролетния салон на изкуствата. Входът за всички прояви е свободен.

Изложба на тема "Майстора през нашите очи" ще бъде открита на 10 април, от 17:30 часа в Градската художествена галерия във Варна. Събитието е част от Пролетния салон на изкуствата, който се организира от Община Варна. 

Репродукциите са на младите таланти от Националното училище по изкуствата "Добри Христов". През тази учебна година те приоритетно работят върху графичната техника офорт. Творбите им по рисунки на Владимир Димитров-Майстора (1882-1960 г.). Младите таланти не имитират големия художник, а създават свои картини вдъхновени от него. 

Изложбата “Майстора през нашите очи” може да бъде видяна от 10 до 29 април 2024 г.  

Пролетният салон на изкуствата продължава с още три събития. 

На 12 април от 18:00 часа в Градската художествена галерия е камерният концерт на Красимира Желязкова – цигулка и Стефан Бояджиев – пиано, с разнообразна програма: Цезар Франк, Пабло Сарасате, Фриц Крайслер, Сергей Рахманинов, Панчо Владигеров.

На 14 април в Методистката църква от 18:00 ч. е юбилейният концерт на камерния смесен хор „Морски полъх“ с диригент Илия Иванов по случай 30-годишнината на състава. Хорът ще представи италианския си репертоар, който включва както класика, така и италиански поп песни, аранжирани с класически оркестров фон.

Финалът на тазгодишния Пролетен салон на изкуствата е на 17 април в Градската художествена галерия от 18:00 ч. с долби стерео концерт електронна музика. Варненци ще чуят за първи път новия албум на Мирослав Гочев. Освен авторски композиции ще бъдат изпълнени и пиеси на Жан-Мишел Жар, Вангелис, Шилер, „Енигма“. В концерта ще участват Станислав Стоянов (перкусии) и Дамян Димов (кавал).

Входът за всички прояви в Пролетния салон на изкуствата 2024 е свободен.