Деца и горски садиха заедно дръвчета във варненска градина (СНИМКИ)

Животът

11-04-2024, 16:13

Снимка:

ДГС-Варна

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Служители от ДГС-Варна и педагози бяха част от горския празник в ДГ “Златно зрънце” - Варна.

Служители от ДГС-Варна и горски педагози от Североизтока бяха част от горски празник в ДГ “Златно зрънце” - Варна. Малчуганите поздравиха гостите с танцови изпълнения, песни и стихотворения. Щъркели, жабки, неуморни пчелички и усмихнати мечета зарадваха горските с артистичните си изпълнения и хубавите думи за гората, които споделиха в края на цветния концерт, който бяха подготвили, за да изненадат гостите.

Директорът на ДГС-Варна инж. Владислав Георгиев разказа за гората и лесовъдската професия. Той обясни на децата защо е важно да пазим дърветата и какво ни дават те, защо не трябва да замърсяваме горите и да ги пазим от пожари. По забавен начин и с интересни примери Георгиев накара децата да разберат какво е нужно на всяка фиданка, за да расте тя здрава и силна.

Срещата на лесовъдите и децата продължи с урок по оцеляване в гората. Горските педагози от СИДП, ДПП “Шуменско плато”, ДГС-Провадия, РДГ-Шумен и ДГС-Варна обясниха на малчуганите какво трябва да си носят в раничката, когато са на поход, как да си разпънат палатка и да си устроят лагер.

В края на занятието малките златни зрънца и горските от варненското стопанство залесиха няколко туи в двора градината, за да стане парка на забавачката още по-зелен и красив. За спомен от прекрасния ден горските педагози подариха на децата книжка за дърветата в България, като си пожелаха скоро отново да се срещнат, за да учат и играят заедно.