Виртуозите на Миланската Ла Скала във Варна на 29 април

Варна Лайф

12-04-2024, 13:56

Снимка:

Държавна опера - Варна

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Солисти са маестро Марио Хосен и оперната прима Красимира Стоянова.

Изящни бисери на Бах, Хендел и Вивалди ще изпълнят елитните инструменталисти в навечерието на Великден.

Солисти са маестро Марио Хосен и оперната прима Красимира Стоянова.

Само до 18 април е активна супер промоция на билетите.

Изтънченост и великолепие с едни от най-красивите произведения на музиката от епохата на Барока очакват меломаните във Варна на 29 април, когато е гостуването в България на камерния състав на един от великите оркестри на Европа - оркестъра на Миланската Ла Скала. Гастролът на “Виртуозите на Миланската Ла Скала” ще сложи финалната поанта на ХХ Европейски музикален фестивал Варна и ще открие съпътстващата програма на Международния музикален фестивал “Варненско лято” 2024.

Солисти са маестрото на цигулката Марио Хосен, който и ще дирижира оркестъра, и блестящата оперна прима Красимира Стоянова. Българската дива, която от години се изявява на сцената на Ла Скала, споделя вълнението си: “Искаме с бароковите произведения в предстоящия концерт във Варна да отправим нашия взор към Бога, към вярата, към небето и да бъдем съпричастни.”

Създаден през 1778 г., Оркестърът на Театъра на Ла Скала е безспорен световен еталон за творческо музициране в оперния и симфоничен репертоар, и всеки гастрол на неговите формации извиква възторжените аплодисменти на публиката. Балансираният мек звук и характерния оперен тембър са отличителни за оркестъра на Teatro alla Scala. Свързан е през годините с имената на едни от най-великите диригенти на нашето време - Артуро Тосканини, Вилхелм Фуртвенглер, Херберт фон Караян, Ленард Бърнстейн, Карло Мария Джулини, Карлос Клайбер, Клаудио Абадо, Рикардо Мути, Даниел Баренбойм.

“Виртуозите на Миланската Ла Скала” е елитният камерен състав на Оркестъра на Teatro alla Scala, който се състои от концертмайстори и солисти в оркестъра. Четиринайсетте елитни музиканти изнасят над 200 концерта годишно в най-престижните световни оперни театри и концертни зали.

Програмата на концерта е посветена на Великден и включва възвисяващи духа образци на италианския и немския барок - знаменити арии от произведения на Бах и Хендел, както и шедьовъра на Вивалди “Годишните времена”.

Концертът се осъществява с подкрепата на Италианския културен институт и Посолството на Италия в България и е под патронажа на Нейно превъзходителство г-жа Джузепина Дзара, посланик на Италия в България.Само до 18 април е активна супер промоция на билетите за концерта - купувате 2 билета, спестявате 30 лв. от редовните цени. Налични са билети на редовни цени от 60 до 100 лв. Могат да се купят от Билетния център на ФКЦ, както и онлайн от сайта на ФКЦ.

ХХ Европейски музикален фестивал Варна се организира от Елит Проджектс Мениджмънт с финансовата подкрепа на фонд Култура на Община Варна и в партньорство с ММФ “Варненско лято”. Фестивалът се реализира с подкрепата на Италианския културен институт и Посолството на Италия в България, “Експрес гаранцион” и “Topola Skies Golf & SPA Resort”, строителна фирма “Комфорт”, “Солвей Соди”, “Логос” - недвижими имоти, “Нира Комюникейшънс” и с медийното партньорство на Радио Варна, Moreto.net, Impressio.dir.bg, Artvarna.net.

ЕВРОПЕЙСКИ МУЗИКАЛЕН ФЕСТИВАЛ ВАРНА 2024

29.04.2024, 20.00, Фестивален и конгресен център Варна, Зала 1

Камерен оркестър “Виртуозите на Миланската Скала”

Красимира Стоянова, сопран

Марио Хосен, цигулка, диригент

Съвместна продукция на Европейския музикален фестивал Варна и ММФ “Варненско лято”.